Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bílá klobása s bramborem a zelím
(vde)
recept číslo: 367
bilaklob.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g bílé vinné klobásy
800 g brambor
400 g bílého zelí
4 lžíce rozinek
bílý pepř
sůl
kmín
olej na smažení klobásy

 

Postup

Jde o jednoduché a poměrně i rychlé jídlo. Nejdříve si oloupeme brambory a dáme je vařit. Potom nakrájíme nadrobno bílé zelí, dáme ho do mísy a oběma rukama ho mačkáme tak dlouho, až o polovinu zmenší svůj objem a pustí šťávu. Zelí osolíme, přidáme spařené rozinky, trochu bílého pepře a lžíci citronové šťávy. Dobře promícháme a dáme do chladna asi na půl hodiny odležet. Vinnou klobásu si rozdělíme na čtyři díly - v místě, kde ji chceme dělit, ji nejdříve zakroutíme a teprve potom v tomto místě přerušíme. Každý díl klobásy na rovné ploše stočíme co nejpevněji do spirály a tu upevníme špejlí. Umožní to pak snadnou manipulaci s klobásou při smažení. Na pánvi si rozpálíme olej a stočené klobásy opečeme po obou stranách do zlatova. Na talíři doplníme vařenými brambory a zelným salátem.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".