Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka a špenátové tagliatelle
(vde)
recept číslo: 3668
panenkata.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 vepřová panenka
olivový olej
sůl
mletý pepř

tagliatelle pro 4 osoby
200 g baby špenátu
1 malá cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
5 kešu oříšků
 

Postup

Začínáme s přípravou panenky. Odstraníme případné blanky, panenku osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Pokud máme čas, necháme hodinu či dvě odležet.


Poté panenku na všech stranách rychle opečeme na pánvi, aby se tzv. "zatáhla" a zabalíme ji do alobalu. Troubu si rozpálíme na 180 st. C. a panenku v alobalu tam vložíme asi na 30 minut. Po této době je růžová jako na fotografii. Kdo má rád propečenější, nechá o pár minut déle.





Mezitím si připravíme těstoviny. Používám kupovaný polotovar, takže je pouze vhodíme do vody a vaříme podle návodu na obalu tj. 4 až 5 minut.


Na pánvi si orestujeme drobně nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme pokrájené kešu oříšky (stačí pár). Přisypeme baby špenát a necháme ho jen zavadnout. Je to asi během minuty. Zalijeme smetanou, trochu přisolíme a přimícháme asi lžíci strouhaného parmazánu. Tuto špenátovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".