Začínáme tím, že si cuketu nakrájíme na velmi tenké podélné plátky. Ty osolíme a necháme 20 minut tzv. vypotit. Plátky cukety pustí tekutinu, tu odsajeme papírovým ubrouskem.
Mezitím si připravíme masovou náplň. Můžeme použít mleté krůtí nebo kuřecí masa. Přidáme jedno vejce, jemněji pokrájenou mozarelu a anglickou slaninu. Osolíme a opepříme, promícháme a nakonec přidáme jemnou strouhanku, kterou do masové směsi zapracujeme. Směs by měla být asi středně tuhá, je dobré si ji dát zhruba na půl hodiny do chladna.
Pokračujeme přípravou omáčky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekaná rajčat, osolíme a opepříme. Dobře promícháme a ostavíme ze zdroje tepla.
Z masa si vyválíme dva válečky, každý nakrájíme na 4 díly. Maso zabalíme do cuketového plátku a jednotlivé závitky srovnáme do zapékací misky. Vhodná je taková miska, kde jsou závitky těsněji vedle sebe. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme parmazánem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Pečeme asi 40 minut.
Podáváme s těstovinou nebo třeba jen s bagetkou.