Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí karbanátky s bazalkou
(vde)
recept číslo: 3660
rybikarby.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g rybího filé
1 rohlík
1 vejce
hrst čerstvé bazalky
1 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
olej na smažení
strouhanka na obalení
1/2 citrónu
 

Postup

Můžeme použít třeba mražené filé z tresky, důležité je, aby bylo bez kostí. Před přípravou ho rozmrazíme, přebytečnou vlhkost vysušíme papírovým ubrouskem. Rozkrájíme na menší kousky, pokapeme citrónovou šťávou. Rozsekáme na drobné kousky v mixéru (ale ne úplně na kaši). Pak přidáme kousky rohlíku pokapané trochu mlékem, lístky bazalky, osolíme a opepříme a vše společně ještě rozmixujeme.

Vzniklou hmotu trochu zpracujeme rukama a tvarujeme z ní menší karbanátky. Smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku, spíše zvolna, aby se dobře propekly.

Podávat můžeme s různě upravenými bramborami a dílkem citrónu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".