Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí plátky s pomerančovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 3659
krutpomera.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g krůtích prsou
Marináda:
1 menší vejce
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky mleté papriky
3 lžíce olivového oleje

Pomerančová omáčka:
2 lžíce cukru
1 lžíce medu
400 ml pomerančového džusu
1 pomeranč
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
50 g másla
 

Postup

Maso si musíme nejdříve naložit do marinády alespoň na dvě hodiny. Marinádu si připravíme smícháním uvedených ingrediencí. Krůtí prsa nakrájíme na plátky a lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek důkladně obalíme v marinádě, nádobu s marinovaným masem přikryjeme a uložíme v chladnu.

Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme krůtí plátky po obou stranách. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Do jiné pánve nasypeme cukr a nasucho ho za stálého míchání rozpustíme a necháme zkaramelizovat. Pak karamel zalijeme pomerančovým džusem, rozmícháme a vložíme na plátky nakrájený pomeranč. Dusíme asi pět minut (ne déle, jinak nebudou plátky pomeranče lahodit oku). Pak vyjmeme a také udržujeme v teple. Do omáčky přidáme med, pomerančový džem a nakonec v ní rozpustíme pro zjemnění máslo.

Vhodnou přílohou je rýže.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".