Rohlíky nebo odpovídající množství jiného pečiva nakrájíme na drobné kostičky a necháme 10 minut proschnout na plechu v troubě zahřáté na 140 st. C. Zatím si nakrájíme na kostičky anglickou slaninu a cibuli. Na sádle obojí orestujeme do zlatova a i s výpekem přidáme do misky s pokrájeným pečivem. Přidáme také hrst pokrájené zelené petržele. Zvlášť si rozšleháme mouku, mléko a vejce. Tuto směs osolíme a opepříme a přilijeme do misky k ostatním surovinám. Promícháme nejdříve vařečkou a pak i rukama. Těsto necháme asi 15 minut odležet. Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 10 až 15 minut. Záleží na velikosti knedlíků.
Jako příloha je k těmto knedlíkům dobré zelí. Z kysaného zelí odlijeme lák a dáme si ho stranou. Oloupeme a pokrájíme jednu cibuli. Tu orestujeme na sádle společně s kysaným zelím. Pak vše podlijeme budˇ vodou nebo lákem (pokud není příliš kyselý) a pod pokličkou dusíme zelí do měkka. Občas kontrolujeme, aby se tekutina nevydusila a zelí nepřipálilo. Hotové zelí dochutíme solí a cukrem.
Poslední cibuli pokrájíme na kolečka a kroužky smažíme zvolna na sádle do zlatova. Snažení cibule trvá kupodivu docela dlouho, takže je dobré s tím začít v okamžiku kdy dáváme odležet těsto na knedlíky.
Špekové knedlíky na talíři doplníme zelím, vše poklademe zlatými cibulovými kolečky a trochu polijeme výpekem z pod cibule.