Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka z pečeného celeru
(vde)
recept číslo: 3649
celeropol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 bulvy velkého celeru
1 velká brambora
1 cibule
5 stroužků česneku
olej
sůl
provensálské koření
mletý pepř
zelená petrželka
smetana
700 ml vývaru
 

Postup

Celer oloupeme a pokrájíme na kostky či hranolky. Česnek také oloupeme. V misce smícháme olej se solí a provensálským kořením a do této směsi přidáme celer a česnek a promícháme, aby se to dobře obalilo. Vysypeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě při teplotě 200 st. C asi 30 minut.

Připravíme si vývar, stačí i z kostky. Oloupeme a pokrájíme bramboru a cibuli. V hrnci si rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm zlehka osmažíme. Přidáme pokrájenou bramboru a pečený celer s česnekem. Zalijeme asi polovinou vývaru a vaříme, až je vše měkké. Ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby zředíme zbylým vývarem a dochutíme solí a mletým pepřem. Můžeme (ale nemusíme) přidat nasekanou zelenou petrželku a na talíři i smetanu. Dobré jsou k této polévce také sýrové chipsy.

Poznámka: Základem polévky je pečený celer a česnek, ostatní můžete obměňovat podle chuti a toho, co právě máte doma.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".