Jak usmažit Hermelín v klasickém trojobalu je všeobecně známo. Ale teď se pokoušejí si něco ukuchtit občas i ti, co dosud moc nevařili. Tak jeden postup pro začátečníky.
Hermelín si rozkrojíme podélně na polovinu a pak kolečko ještě překrojíme. Důvod je jediný, lepší se smaží a hlavně obrací menší kousky. Připravíme si do jedné misky strouhanku (jemnou), do druhé trochu hladké mouky a do třetí rozklepneme vajíčko, přidáme asi 50 ml mléka, osolíme a vidličkou rozšleháme.
Každý kousek postupně obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na pánvi si rozpálíme olej a zprudka smažíme obalené kousky sýra. Jakmile strouhanka začne zlátnout, opatrně obrátíme a osmažíme i po druhé straně.
Přílohu musíme mít připravenou ještě dříve, než začneme smažit. Hodí se brambory, bramborová kaše, ale můžete použít i pečivo. A pak samozřejmě tatarku nebo jogurtový dresink a nějakou čerstvou zeleninu k tomu.