Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí ala saltimbocca
(vde)
recept číslo: 3646
saltimbocca.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g telecí svíčkové, případně váleček z kýty
80 g tenkých plátků
parmské šunky
10 lístků čerstvé šalvěje
2 lžíce olivového oleje
100 ml suchého bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup

Telecí medailonky nebo tenké plátky telecí kýty naklepeme tak, aby byly docela tenké. Osolíme je, poklademe lístky čerstvé šalvěje a přes ni překryjeme tenoučkým plátkem parmské šunky. Připevníme párátkem nebo jehlou na ptáčky.
Na rozpáleném olivovém oleji maso krátce opečeme po obou stranách. Poté vyjmeme, opepříme a udržujeme v teple. Do pánve přilijeme bílé víno, ze dna odškrábneme výpek, promícháme a necháme víno částečně odpařit.

Touto šťávou pak polijeme maso na talíři. Podáváme třeba s restovanými plátky cukety a rajčat.

Poznámka: Je to pro mě přijatelná obměna klasického receptu na saltimboccu. Není-li k dispozici telecí, lze použít i vepřovou panenku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".