Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bavorská vepřová pečeně
(vde)
recept číslo: 3637
bavorpecene.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové pečeně

2 velké cibule

4 stroužky česneku

1 lžíce kmínu

1 lžička sladké papriky

1 lžička mletého pepře

1 lžička soli

2 lžíce oleje

Vývar na podlévání
 

Postup

Jde o pomalé pečení, takže počítejte s dobou přípravy asi 4 hodiny.

Maso opláchneme a osušíme. Na tučné straně několikrát ostrým nožem nařízneme asi do hloubky 5 milimetrů. V misce smícháme 2 lžíce oleje, jednu lžíci kmínu, lžičku mleté papriky, lžičku pepře a lžičku soli. Touto směsí potřeme maso po všech stranách, a to tak, aby se kořeněná směs dostala i do zářezů.

Cibuli a česnek oloupeme, nahrubo pokrájíme a vložíme na dno pekáčku. Na to vložíme maso zářezy nahoru. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou. Troubu předehřejeme na 160 st. C a maso v ní pečeme zhruba 3 hodiny. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podléváme.

Na poslední půlhodinu pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu asi na 190 st. C a dopečeme, aby maso dostalo zlatou kůrčičku. Po vyjmutí z trouby necháme asi 5 minut odležet, pak krájíme na plátky a podáváme.

Jako přílohu můžeme použít knedlík bramborový či houskový a zelí. Nebo v průběhu pečení přidáme k masu nahrubo nakrájenou zeleninu a podáváme s pečenou zeleninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".