Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos teriyaki
(vde)
recept číslo: 3635
lososter.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 porce lososa

Omáčka:
4 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
4 lžíce medu
100 ml sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
100 ml vody

citrón
 

Postup

Začínáme netradičně přípravou omáčky, kterou musíme mít hotovou a vychladlou, abychom do ní dali porce lososa odležet.

Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Chilli papričku nasekáme velmi drobně. Přidáme všechny ostatní suroviny na omáčku a metličkou promícháme. Zahřejeme a vaříme zvolna asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Necháme vychladnout.

Na pekáček poklademe porce lososa kůží dolů a polijeme omáčkou. Nesolíme, omáčka je slaná dostatečně. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme asi 15 až 20 minut.

Na talíři přidáme k rybě plátek citronu a vhodnou přílohu. Kromě brambor můžete vyzkoušet i lehce opečenou bagetku, bulgur apod. Takto připravený losos má trochu ostrou pikantní chuť.

zdroj: inspirace z časopisu Albert

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".