Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená krůtí prsa s medem a šalvějí
(vde)
recept číslo: 3633
kruprsmed.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g krůtího prsa
1 větší pomeranč
sůl
mletý pepř
čerstvá šalvěj
2 lžíce medu
80 g másla
olivový olej
 

Postup

Krůtí prsa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Z obou stran orestujeme na pánvi na troše olivového oleje do zlatova, aby se maso "zatáhlo". Z pomeranče odstraníme kůru a nakrájíme ho na silnější plátky.

Krůtí prsa předáme do zapékací misky, poklademe lístky šalvěje a plátky pomeranče. Podlijeme výpekem z pánve, který jsme rozředili trochou vody. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C a pečeme celkem asi 45 minut. Po prvních 20 minutách však maso vyjmeme, potřeme po obou stranách medem a vrátíme do trouby. Během pečení podléváme podle potřeby vlahou vodou.

Upečená prsa vyjmeme ze zapékací misky, výpek slijeme do kastrůlku, osolíme a opepříme. Jakmile začne vřít, přidáme do něj 80 g másla. Necháme rozpustit a chvíli vaříme, až omáčka začne houstnout.

Jako příloha se hodí například vařené nové brambory posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Nebo třeba kari rýže (jako na fotografii). Výhodou je, že porcí z jednoho krůtího prsa je asi 6 až 8.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".