Krůtí prsa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Z obou stran orestujeme na pánvi na troše olivového oleje do zlatova, aby se maso "zatáhlo". Z pomeranče odstraníme kůru a nakrájíme ho na silnější plátky.
Krůtí prsa předáme do zapékací misky, poklademe lístky šalvěje a plátky pomeranče. Podlijeme výpekem z pánve, který jsme rozředili trochou vody. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C a pečeme celkem asi 45 minut. Po prvních 20 minutách však maso vyjmeme, potřeme po obou stranách medem a vrátíme do trouby. Během pečení podléváme podle potřeby vlahou vodou.
Upečená prsa vyjmeme ze zapékací misky, výpek slijeme do kastrůlku, osolíme a opepříme. Jakmile začne vřít, přidáme do něj 80 g másla. Necháme rozpustit a chvíli vaříme, až omáčka začne houstnout.
Jako příloha se hodí například vařené nové brambory posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Nebo třeba kari rýže (jako na fotografii). Výhodou je, že porcí z jednoho krůtího prsa je asi 6 až 8.