Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí piccata
(vde)
recept číslo: 3628
telepica.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky telecí kýty
130 ml bílého vína
300 ml kuřecího vývaru
1 citrón
2 lžíce kaparů
zelená petrželka
50 g másla
olej
2 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup

Plátky masa osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Opečeme v pánvi se silným dnem z obou stran a uchováme v teple (používám dva nahřáté talíře, tím jedním maso přikryji).
Do pánve nalijeme víno a promícháme tak, aby se ze dna oddělily všechny přípečky. Víno pak necháme zredukovat (odpařit) asi na polovinu. Pak přilijeme vývar a přidáme na plátky nakrájený citron (i s kůrou) a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kapary a nasekanou zelenou petrželku, odstavíme ze zdroje tepla a v omáčce rozpustíme máslo pokrájené na kousky.

Podáváme s rýží, těstovinami, šťouchanými brambory.

Volně podle serveru iGurmet.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".