Změklý tuk vyšlehám do pěny, postupně přidáváme žloutky a moučkový cukr. Smícháme mletý mák, mouku, citrónovou kůru a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Pak přidáváme střídavě sníh a sypké suroviny do žloutkové pěny a vařečkou vždy zamícháme.
Vzniklé těsto naplníme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě zahřáté na 180 st. C asi 40 minut. Bábovka je hotová, když se na okrajích začne trochu oddělovat od formy. V tomto okamžiku ještě vyzkoušíme zapíchnout špejli, když je suchá, bábovku vyjmeme a necháme vychladnout.
Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Kdo má rád, může na povrch bábovky použít i citrónovou polevu.