Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dýňový dort
(vde)
recept číslo: 3621
dydort.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Korpus:
350 g dýňového pyré
240 g polohrubé mouky
1 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
trochu muškátového oříšku
3 větší vejce
150 g třtinového cukru
2 lžíce medu
150 ml oleje
100 g mletých ořechů

Krém:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
+ kakao na posypání
 

Postup

Základem tohoto dortu je dýňové pyré. To si připravíme tak, že dýni (ideálně ananasovou nebo hokaido) oloupeme, pokrájíme na větší kousky, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě. Po vychladnutí rozmixujeme. Já jsem měla dnes kliku, protože jsem měla pyré v mrazničce, takže jsem ho jen rozmrazila.

Suché suroviny na korpus (mouku, koření, prášek, sodu a mleté ořechy) smícháme v jedné misce. V jiné nádobě společně vyšleháme vejce s cukrem, medem a olejem. Obě směsi dobře promícháme a nalijeme do připravené dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 30 minut. Poté teplotu snížíme na 150 st. C a dopečeme. Odzkoušíme špejlí. Upečený korpus necháme po vyjmutí trouby ve formě, až po částečném zchladnutí vyklopíme.

Krém:
Mascarpone i smetanu ke šlehání necháme chvíli v pokojové teplotě. Pak ušleháme šlehačku a vmícháme s trochou moučkového cukru do mascarpone. Dortový korpus dvakrát prořízneme a potřeme krémem. Uvedené množství stačí i na potření povrchu dortu, už ne na strany. Ozdobíme podle chuti. Na obrázku je pouze poprášeno kakaem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".