Základem tohoto dortu je dýňové pyré. To si připravíme tak, že dýni (ideálně ananasovou nebo hokaido) oloupeme, pokrájíme na větší kousky, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě. Po vychladnutí rozmixujeme. Já jsem měla dnes kliku, protože jsem měla pyré v mrazničce, takže jsem ho jen rozmrazila.
Suché suroviny na korpus (mouku, koření, prášek, sodu a mleté ořechy) smícháme v jedné misce. V jiné nádobě společně vyšleháme vejce s cukrem, medem a olejem. Obě směsi dobře promícháme a nalijeme do připravené dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 30 minut. Poté teplotu snížíme na 150 st. C a dopečeme. Odzkoušíme špejlí. Upečený korpus necháme po vyjmutí trouby ve formě, až po částečném zchladnutí vyklopíme.
Krém:
Mascarpone i smetanu ke šlehání necháme chvíli v pokojové teplotě. Pak ušleháme šlehačku a vmícháme s trochou moučkového cukru do mascarpone. Dortový korpus dvakrát prořízneme a potřeme krémem. Uvedené množství stačí i na potření povrchu dortu, už ne na strany. Ozdobíme podle chuti. Na obrázku je pouze poprášeno kakaem.