Začínáme přípravou dýňového pyré. Dýni pokrájíme na díly, vykrojíme dužinu se semínky, oloupeme. Do pekáče dáme asi 1/2 cm vody, přidáme kusy dýně a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme do měkka. Trvá to více než půl hodiny, záleží na druhu a stáří dýně. Poté vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme třeba ponorným mixérem. Dýňové pyré je na světě. Na tento recept spotřebujeme jen jeden hrnek pyré. A protože dýně bývají velké, zbývající pyré si můžeme zmrazit a použít ho příště.
Na vlastní sušenky si nejdříve rozpustíme máslo a necháme trochu zchladnout. Přidáme cukr a vejce a vyšleháme. Potom přidáme dýňové pyré a vanilkové aroma a pokračujeme ve šlehání do hladka. V jiné misce smícháme suché suroviny tj. mouku, cukr, sodu, kypřící prášek, skořici a muškátový oříšek. Suchou směs postupně přidáváme do té tekuté a promícháváme. Nakonec do těsta lehce vmícháme čokoládu a brusinky.
Troubu si rozehřejeme na 180 st. C. Na plech vyložený papírem na pečení či silikonem klademe lžící bochánky těsta a ty pak rozplácneme na kulatou placičku. Pečeme asi 15 minut.
Poznámka: Sušenky jsou krásně vláčné i další dny.
Volně dle serveru 1001voyagesgourmands.com.