Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová líčka na víně a brusinkách
(vde)
recept číslo: 3616
velibrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 vepřových líček
250 ml červené vína
1 cibule
2 mrkev
1/4 celeru
2 lžíce naložených brusinek
sádlo
sůl
 

Postup

Vepřová líčka pokrájíme na menší kousky. Očistíme si cibuli a zeleninu a vše také pokrájíme. Nejdříve v kastrolu na sádle rychle opečeme kousky masa, vyjmeme a udržujeme v teple. Pak necháme zesklovatět na sádle cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a celer a společně chvíli opékáme. Do kastrolu vrátíme maso, osolíme, přidáme naložené brusinky a promícháme. Zalijeme červeným vínem a zvolna dusíme asi 1,5 hodiny.

Je-li třeba, podlijeme maso trochu teplou vodou nebo vývarem. V závěru můžeme (ale nemusíme)šťávu trochu zahustit lžičkou škrobu rozmíchanou ve vodě.

Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory, opečené brambory nebo různé druhy bramborových knedlíků. I pivo bodne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".