Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová líčka na víně a brusinkách
(vde)
recept číslo: 3616
velibrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 vepřových líček
250 ml červené vína
1 cibule
2 mrkev
1/4 celeru
2 lžíce naložených brusinek
sádlo
sůl
 

Postup

Vepřová líčka pokrájíme na menší kousky. Očistíme si cibuli a zeleninu a vše také pokrájíme. Nejdříve v kastrolu na sádle rychle opečeme kousky masa, vyjmeme a udržujeme v teple. Pak necháme zesklovatět na sádle cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a celer a společně chvíli opékáme. Do kastrolu vrátíme maso, osolíme, přidáme naložené brusinky a promícháme. Zalijeme červeným vínem a zvolna dusíme asi 1,5 hodiny.

Je-li třeba, podlijeme maso trochu teplou vodou nebo vývarem. V závěru můžeme (ale nemusíme)šťávu trochu zahustit lžičkou škrobu rozmíchanou ve vodě.

Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory, opečené brambory nebo různé druhy bramborových knedlíků. I pivo bodne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".