Jablka nastrouháme nejlépe na okurkovém struhadle na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme co nejjemněji. Vše dáme do kastrolu a zvolna dusíme, až se rozvaří. Pokud mají jablka nedostatek tekutiny, můžeme podlít asi 2 lžícemi vody. Nedaří-li se jablka dobře rozvařit, můžeme si pomoci v konečné fázi i tyčovým mixérem.
Pak přidáme ocet, cukr, sůl a koření a povaříme ještě asi 10 minut. Horké plníme do menších skleniček, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout.
Poznámky:
Hodí se k různým teplým i studeným masům a uzenině. Lze používat místo hořčice.
Množství koření si můžete vyladit podle chuti. Já jsem dávala rovné lžičky.
Zdroj: recept jsem dostala od kamarádky a ta ho stáhla někde na internetu.