Krůtí gulášová směs se prodává zmrazená - jde o méně kvalitní krůtí maso, které se na guláš dobře hodí. Opláchneme ho, osušíme a většinou je třeba ho ještě trochu pokrájet, abychom měli stejně velké kousky masa. V kastrolu rozpálíme sádlo (lze nahradit olejem) a na něm osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Potom přidáme kostky krůtího masa a rychle opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom posolíme, opepříme a přidáme trochu chilli. Zamícháme, přidáme všechno sterilované lečo, podlijeme drůbežím vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Občas zamícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme. Ke konci přidáme zakysanou smetanu (lze nahradit nastrouhaným chlebem) a ještě trochu provaříme. Podáváme s těstovinami (lepší jsou těstoviny větších rozměrů - mušle, kohoutí křebeny apod.) nebo s chlebem či rýží. Lze ozdobit kolečky nakrájené červené cibule nebo posypat nastrouhaným sýrem. V době averze proti hovězímu maso je tento guláš vítaným zpestřením.
Možné obměny:
V okamžiku, kdy přidáváme lečo, lze také přidat 1-2 pokrájená rajčata. Máte-li přebytek cuket, je možné také přidat oloupanou a na plátky nakrájenou cuketu - během dušení se krásně rozplyne a guláš není nutné zahušťovat zakysanou smetanou. Část masa je také možné nahradit uzeninou nakrájenou na kostičky.
?