Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky. Játra očistíme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Salátovou okurku nemusíme loupat. Rozkrojíme ji podélně a potom nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a opečeme na něm kuřecí maso a játra. Osolíme a opepříme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a okurku, promícháme a necháme pod pokličkou zvolna dusit asi 15 minut. Nepodléváme, okurka pustí dost vody. Občas promícháme.
Hotové podle chuti přisolíme a opepříme. Můžeme přidat i lžíci slunečnicových nebo sezamových semínek. Na závěr (nebo až na talíři) pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží.
Poznámky: Salátová okurka jídlo odlehčí. Jeho příprava je jednoduchá, zvládne to každý a navíc docela rychle.