Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Na grilovací pánvi potřené olejem je opékáme z každé strany asi 5 minut. Důležité je, aby byla dobře propečená. Potom je vložíme ještě asi na 5 minut do teplé trouby. Na pánvi krátce opečeme po obou stranách dva plátky citronu.
Ke kuskusu do misky nalijeme teplý vývar, lehce promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme stát asi 5 minut. Do té doby se všechna voda do kuskusu vstřebá. Na pánvičce si rozhřejeme máslo, přidáme k němu nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu a opékáme na něm mandle asi 5 minut. Na závěr přidáme kapary a lístky šalvěje, promícháme a odstavíme ze zdroje tepla. Smícháme s kuskusem, který jsme lehce načechrali vidličkou.
Pokrájená kuřecí prsa a kolečko citronu poklademe na ochucený kuskus. Můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo. Další variantou je natrhání nebo pokrájení kuřecího masa na kousky a promíchání s kuskusem. Vznikne tak kuskusový salát, který lze podávat teplý.