Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Holandský řízek
(vde)
recept číslo: 3604
holanriz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g mletého masa (hovězí, vepřové)
120 g tvrdého sýra (40 %)
sůl
mletý pepř
1 vejce
100 ml mléka
pažitka

Na trojobal:
strouhanka
hladká mouka
1 vejce
100 ml mléka
sůl
 

Postup

Na holandský řízek existuje řada receptů, já ho připravuji takto:
K mletému masu přidáme nastrouhaný sýr, trochu soli (spíše méně, sýr bývá dost slaný), trochu pepře, vajíčko rozmíchané v mléce a drobně nasekanou pažitka. Rukama dobře zpracujeme a pak necháme masovou hmotu asi půl hodiny odpočinout v chladnu.

Zatím si připravíme trochu hladké mouky, strouhanku a rozšlehané vajíčko s trochou soli a mléka na obalení. Z masové směsi tvoříme placičky asi cm vysoké, každou obalíme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Na první straně spíše prudčeji, na druhé straně trochu mírněji. Nesmažíme dlouho, ale osmažený řízek ještě přesuneme asi na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 st. C.

Podávám s bramborem či s bramborovou kaší, jako přílohu lze použít třeba nakládanou zeleninovou směs. Zajímavou přílohou je i tzv. teplý bramborový salát, se kterým podávají holandský řízek v hradeckém hotelu Černigov.

Názory čtenárů

Zkusila jsem a je opravdu výborný.
Iva dne 13.1.2022 09:57:33
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".