Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Italský jablečný koláč
(vde)
recept číslo: 3603
ijakol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g jablek
250 ml olivového oleje
200 g třtinového cukru
250 g hladké mouky
1 lžička skořice
3 vejce
100 g rozinek
70 g plátků mandlí
citrónová kůra
2 lžičky jedlé sody
 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky. Nastrouháme si citrónovou kůru, mouku prosejeme sítem. Připravíme si i vhodnou formu na pečení - lze použít třeba větší dortovou formu nebo menší pekáček. Formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.


Olivový olej s cukrem šleháme, až vznikne hladká hmota (cukr nevrže). Do ní postupně přidáváme jedno vejce za druhým a šleháme. Hmota se zahustí a vypadá trochu jako majonéze. V jiné větší nádobě smícháme mouku se skořicí, jedlou sodou a citrónovou kůrou. Přidáme olejovou směs, na kostičky nakrájená jablka, rozinky a plátky mandlí. Promícháme. Směs je relativně hustá s kousky ovoce a mandlí. Přesuneme ji do formy a na povrchu uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme zhruba jednu hodinu. Ke konci odzkoušíme špejlí, zda je koláč dobře propečený i uprostřed.


Poznámka: Je to velmi šťavnatý, ale lehký moučník, pro nás trochu nezvyklé chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".