Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Srnčí na pomeranči
(vde)
recept číslo: 3602
srncipomer.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 porce srnčí kýty
sůl
pepř
olivový olej

Na omáčku:
50 g másla
150 ml uvařené instantní kávy
150 ml pomerančové šťávy (100% juice)
100 ml portského vína
2 lžíce zavařeniny
2 kuličky jalovce
1 lžíce máčeného škrobu

Dílky pomeranče a zakysaná smetana na ozdobení
 

Postup

Kýtu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

Zatím se věnujeme přípravě přílohy (rýže) a omáčky. Na omáčku si v kastrolu rozpustíme máslo, přilijeme instatní kávu, pomerančovou šťávu a portské víno. Přidáme dvě kuličky jalovce a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme 1 lžíci máčeného škrobu a dvě lžíce zavařeniny. Necháme společně chvilku prohřát.

Maso opečeme po obou stranách na pánvi. Na talíři ho odzdobíme trochou zakysané smetany a dílkem pomeranče.

Poznámka: chuť je nezvyklá, ale moc dobrá. K tomuto masu se hodí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".