Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špagety s dýní hokaido
(vde)
recept číslo: 3601
dynospagety.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 balíčku špaget
sůl
1/2 menší dýně hokaido
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g balkánského sýra
50 g sušené šunky
olivový olej
mletý pepř
větvička rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
 

Postup

Z dýně hokaido si připravíme omáčku na špagety. Dýni nemusíme loupat, pokud má pěkný a nepoškozený povrch. Pouze ji dobře omyjeme, rozkrojíme a z vnitřku odstraníme měkkou část se semeny. Dýni nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Na kostičky pokrájíme i oloupanou cibuli, česnek krájíme na plátky.

V kastrolu rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme na něm kostičky dýně, cibule i plátky česneku. Osolíme, opepříme, přidáme jemně pokrájený rozmarýn, promícháme. Podlijeme asi 4 lžícemi teplé vody a dusíme, až dýně změkne na skus. Poté ochutnáme a případně dosolíme a opepříme. Kdo má rád česnek, může přidat ještě prolisovaný stroužek. Zakápneme citrónovou šťávou. Podušenou zeleninu částečně rozmixujeme tj. část dýňových kostiček zůstane vcelku.


Špagety si uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a přidáme k dýňové směsi. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a kousky sušené šunky. Lehce promícháme, aby se špagety trochu obalily dýňovou omáčkou. Samozřejmě můžeme přidat i trochu něčeho zeleného, pokud máme.


Poznámka: Uvedené množství surovin je zhruba na 2 až 3 porce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".