Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborový guláš*
(vde)
recept číslo: 36
bramgul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg brambor
50 g sádla
1 velká cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
500 g měkké uzeniny
1 kostka masoxu
majoránka
libeček nebo oregano
sůl
kmín

 

Postup

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji také na drobné kostičky. Do většího hrnce dáme sádlo a na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, papriku, brambory, masox, sůl, majoránku, libeček a rozetřený česnek. Zalijeme do poloviny vodou a dusíme pod pokličkou dokud brambory nezměknou. Přidáme salám nakrájený na kostičky nebo na nudličky a zaprášíme moukou. Pokud se obáváme žmolků, můžeme mouku také rozkvedlat v hrnečku v troše mléka nebo vody a vlít do guláše a zamíchat. Chvilku ještě podusíme, potom dolijeme vodu a ještě krátce povaříme.

Poznámka: Jednoduché jídlo, které lze uvařit v jednom hrnci je ideální na chatu či chalupu nebo na jednoduchou večeři. Použít lze jak měkký salám, tak třeba špekáčky či jinou měkkou uzeninu

Názory čtenárů

Opravdu je to výborné.Tato stránka je prostě nejlepší.
Vendula.V dne 1.10.2011 15:44:01
Všechny recepty mají pravdu ,ale skuste přidat přiměřeně lžíci hořčice. Vylepší to chuť av závěru provařte jednu rokrojenou zelenou papriku. s pozdravem Mirek
Mirek dne 29.4.2009 18:25:12

dne 5.5.2006
dělám to podobně, na cibulku dám brambory a párek a osmažím, párek i brambor je krupavý, po osmažení brambor a párku zamoučím moukou, a zaliji vodou. Nemůsíte se bát, že budete mít žmolky. jen je to křupavější a výborné. Komu jsem to dělala, tak to neznal a pak mi volali, jaký je to vlastně postup? Zkuste a uvidíte. Mějte se
Pet dne 5.5.2006
Lepší je okořenit majoránkou až těsně před dohotovením, jinak má koření nahořklou chuť.

Pepa dne 20.6.2005
Já vařím tak, že na sádle zpěním cibulku, na to dám salám na kostičky, sl. papriku, kmín, zaliju vodou, přidám brambory, zahustím, někdy dám pálivou papriku, sůl, pepř. S chlebem dobrota.
Jana dne 24.5.2005
Vařím podobně, akorát nedávám česnek, ale lahůdka je s Tatra mlékem, které dávám až na konec.
Jana H. dne 24.5.2005
Je to rychlé, chutné a hutné jídlo - vařím jej již léta. Občas pro změnu přidám zakysanou smetanu, je pak sytější a jemnější. Dobrou chuť
Bery dne 10.9.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".