Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Klasické pařížské tyčinky
(ZKo)
recept číslo: 3597
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 bílky
210 g moučkového cukru
100 g jemně mletých mandlí nebo ořechů
40 g hladké mouky

Na polevu:
1 malý bílek moučkový cukr dle potřeby citronová šťáva
 

Postup

Z bílků vyšleháme pevný sníh a cukr přidáváme po lžících. Stěrkou zlehka vmícháme ořechy umleté na masovém strojku promísené s moukou. Vyklopíme na pomoučený vál a rukama uhněteme lehké bílé těsto.

Hned zpracováváme dále: Vyválíme plát cca 4 mm a rozkrájíme na proužky cca 10x2 cm. Pomocí špachtle přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Polevu utřeme tak, aby byla lesklá, hustá, ale stále roztékavá. Štětcem nebo širokým nožem potíráme tyčinky na plechu a v předehřátě troubě zvolna pečeme na 150° C cca 30 min. Poleva má zůstat bílá.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".