Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rizoto s kuřecím masem
(vde)
recept číslo: 3595
irizoto.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 hrnek kulatozrnné rýže
2 hrnky kuřecího vývaru
kuřecí maso (upečené)
zmražený hrášek s mrkví
tři snítky tymiánu
jedna cibule
kousek másla
olej
sůl
mletý pepř
sýr na posypání
 

Postup

Upečené kuřecí maso natrháme na kousky. Zmraženou zeleninu necháme trochu polevit. Cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu na oleji. Poté k ní přisypeme NEPROPLÁCHNUTOU kulatozrnnou rýži. Promícháme a společně opékáme asi 5 minut. Vmícháme i lístečky tymiánu, které sdrhneme z větviček, špetku soli a trochu mletého pepře. Poté zalijeme vývarem, zamícháme a případně oddělíme rýži uchycenou na dně. Ztlumíme příkon tepla, kastrol přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Občas můžeme lehce promíchat.


Po uplynutí 15 minut ochutnáme, zda je rýže už na skus. Tekutina by měla být téměř vsáknutá do rýže. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme chvíli odpočinout. Na oleji orestujeme i mrkev a hrášek, mírně osolíme a přidáme i maso. Zeleninu a maso vmícháme do uvařené rýže. Na talíři dáme na horké rizoto plátek studeného másla a posypeme nastrouhaným sýrem.


Poznámka: Místo kuřecího masa lze prakticky použít jakékoliv maso nebo třeba houby. Lze používat i různé druhy zeleniny (například celerové řapíky, sušená rajčata, červenou řepu či dýni apod.)

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".