Vepřovou panenku opláchneme, osušíme papírovou utěrkou. Na všech stranách osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a posypeme krystalky cukru. Takto připravenou panenku zabalíme do tenkých plátků slaniny. Je lepší, když máme k dispozici delší plátky, které obepnou celou panenku. Ale i s těmi malými se dá poradit (viz fotografie).
Takto připravenou panenku vložíme do pekáčku/zapékací misky. Na dno nalijeme buď trochu oleje nebo dáme asi 2 tenké plátky másla. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 st. C a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Slanina během pomalého pečení krásně zčervená.
Po vyjmutí z trouby necháme chvíli "vydýchat" a potom krájíme na silnější plátky. Takto upečená panenka je krásně šťavnatá a má lahodnou chuť. Jako přílohu můžete použít prakticky cokoliv - brambory, bramborovou kaši, americké brambory, ale i rýži nebo třeba jednoduchý bramborový salát.