Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka ve slanině
(vde)
recept číslo: 3593
panenkaa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové panenky
100 g anglické slaniny
2 lžíce dijonské hořčice
olej/máslo
sůl
1 lžička krupicového cukru
mletý pepř


 

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme papírovou utěrkou. Na všech stranách osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a posypeme krystalky cukru. Takto připravenou panenku zabalíme do tenkých plátků slaniny. Je lepší, když máme k dispozici delší plátky, které obepnou celou panenku. Ale i s těmi malými se dá poradit (viz fotografie).


Takto připravenou panenku vložíme do pekáčku/zapékací misky. Na dno nalijeme buď trochu oleje nebo dáme asi 2 tenké plátky másla. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 st. C a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Slanina během pomalého pečení krásně zčervená.


Po vyjmutí z trouby necháme chvíli "vydýchat" a potom krájíme na silnější plátky. Takto upečená panenka je krásně šťavnatá a má lahodnou chuť. Jako přílohu můžete použít prakticky cokoliv - brambory, bramborovou kaši, americké brambory, ale i rýži nebo třeba jednoduchý bramborový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".