Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sýrová roláda s ovocem
(vde)
recept číslo: 3591
syrovoce.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g sýru eidam 45% vcelku
50 g másla
140 g jemný taveného sýra
sůl
čerstvé ovoce (jahody, švestky, hroznové víno, borůvky)
 

Postup

Roláda se sýrem a ovocem je svěží studené pohoštění, které si můžeme připravit předem a uchovávat v ledničce. Ovoce si vybereme podle dostupnosti. Vhodné jsou jahody, na podzim třeba zase švestky, chutné roládky jsou i se zahradními borůvkami.

Ovoce samozřejmě předem pečlivě omyjeme a osušíme, případně odpeckujeme. Změklé máslo utřeme a smícháme s jemným taveným sýrem podle chuti. Sýr vcelku dáme do mikrotenového sáčku a ten vložíme do vařící vody a čekáme, až sýr změkne. Trvá to asi 10 minut (záleží na velikosti a druhu sýra).


Sýr i s mikrotenovým sáčkem vyjmeme z vody a rozválíme. Zpočátku válíme přes mikroten. Pokud máme sáček vhodné velikosti, můžeme podle něj sýrový plát tvarovat do obdélníka. Pracujeme rychleji, sýr na vzduchu začíná tuhnout. Sýrový plát potřeme připravenou sýrovou směsí a na jednu delší stranu plátu poklademe v řadě připravené ovoce. Od této strany roládu zarolujeme, snažíme se rolovat pevně. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladnu.


Poznámka: Tato sýrová roláda vyžaduje trochu zručnosti, ale pokud se vám náhodou nebude dařit a v sýrovém plátu vzniknou dírky nebo slabá místa, můžete si vypomoci třeba plátky šunky, které položíte na sýrový plát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".