Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruh na šalvěji
(vde)
recept číslo: 3586
pstruhsalve.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 menší pstruzi
100 g másla
sůl
mletý pepř
čerstvá šalvěj
citrón
 

Postup

Vykuchaného pstruha opláchneme a dobře osušíme papírovým ubrouskem. Dobře posolíme uvnitř i zvenku. Trochu opepříme. Pokapeme citronem. Do břišní dutiny vložíme snítku čerstvé šalvěje. Pstruhy umístíme do pekáčku, na každého položíme plátek másla a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C. Pečeme asi 15 až 20 minut. Ke konci pstruha ještě polijeme rozpuštěným máslem (nabereme lžící ze dna pekáčku), aby na povrchu pěkně zezlátl.

Podáváme s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Poznámka: Takto připraveného pstruha můžeme místo pečení v troubě grilovat.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".