Z krůtích jater odstraníme případné blanky, opláchneme je a dobře osušíme. Pokrájíme je na proužky asi velikosti malíčku. Připravíme si předem i všechnu zeleninu - očistíme cibuli a pokrájíme na kostičky, z papriky odstraníme vnitřek a pokrájíme ji na proužky. Z omyté cukety odstraníme stopku a pokrájíme ji na kolečka nebo půlkolečka.
Připravíme si jednu velkou, nebo pokud nemáme, tak dvě menší pánve. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a přidáme pokrájená játra. Opepříme je čerstvě mletým pepřem a občas lehce promícháme, aby se stejnoměrně opekla na všech stranách. Pokud máme dostatečně velkou pánev, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu a dál restujeme společně asi 5 minut. Osolíme. Zelenina trochu pustí vodu a játra se pak spíše dusí. Zeleninu můžeme orestovat i na jiné pánvi a když zmenší objem, přidat ji k játrům a společně prohřát.
Mezitím si připravíme přílohu - doporučuji bulgur nebo kuskus. Obojí je rychle hotové.
Poznámka: Tuto základní chuť můžete vylepšit nějakou tou čerstvou bylinkou, pokud ji máte k dispozici. Třeba zelenou petrželkou.