Zeleninu očistíme a hrubě pokrájíme. Můžeme použít různou zeleninu, podle toho, jakou máme právě k dispozici. Uvedená kombinace je moje oblíbená, ale v receptu na fotografii jsem třeba naťovou cibulku nahradila špalíčky pórku. Lze použít i červenou cibuli a česnek, prostě záleží na chuti a možnostech. Čerstvé bylinky také použijeme podle toho, co máme k dispozici. Vhodný je třeba tymián, koriandr, majoránka nebo oregano apod.
Zeleninu dáme do misky, přilijeme olej, osolíme a případně i opepříme. Přidáme hrubě natrhané bylinky a v misce promícháme. Troubu rozehřejeme na 200 st. C, připravenou směs nasypeme na plech vyložený papírem na pečení, rovnoměrně rozhrneme a pečeme asi 25 až 30 minut. Před podáváním odstraníme snítky koření.
Zeleninu můžeme podávat samotnou nebo s masem. Například s jemnými plátky flank steaku (viz druhá velká fotografie).