Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí játra pečená v troubě
(vde)
recept číslo: 3581
jatrajar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g krůtích jater
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce grilovacího koření
olej
1 hrnek strouhanky
 

Postup

Játra odblaníme, opláchneme a necháme mokrá. V jedné misce si rozmícháme oba druhy koření, do druhé misky nasypeme strouhanku. Připravíme si pekáč nebo zapékací misku - vytřeme ji olejem. Kousky jater nejdříve obalíme ve směsi koření, potom ve strouhance a naskládáme do pekáče. Pekáč přikryjeme (stačí i alobalem).

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 20 minut přikryté. Potom odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut. Nesolíme, neotáčíme.

V mezičase si připravíme přílohu - brambory či bramborovou kaši, nebo jen chléb. Hodí se i salát z čerstvé zeleniny. Lze ozdobit i brusinkovou zavařeninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".