Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové výpečky
(vde)
recept číslo: 3579
vypecky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g vepřové krkovice
sůl
čerstvě mletý pepř
1 větší cibule
4 stroužky česneku
 

Postup

Jde o jídlo velmi jednoduché, jeho příprava však zabere dost času. Začínáme zhruba 3 hodiny předtím, než chceme jídlo podávat.

Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kostky. Oloupeme a pokrájíme cibuli a česnek. Vybereme si vhodný pekáč - kostky masa by měly být pouze v jedné vrstvě. Maso v pekáči osolíme a opepříme a promícháme s pokrájeno cibulí a česnekem. Pekáč s masem přikryjeme alobalem, utěsníme a vložíme do trouby, kde udržujeme teplotu 120 st. C. Při této teplotě ho necháme v troubě dvě hodiny, může být klidně bez dohledu. Z masa se postupně uvolňuje tuk.

Po dvou hodinách maso odkryjeme, promícháme a zvýšíme teplotu v troubě na 200 st. C. Teď už ho hlídat musíme, zhruba po 10 minutách ho kontrolujeme a dobře promícháme. Maso bude na povrchu postupně zlátnout, je hotové asi po 30 minutách.

Během poslední fáze pečení masa v troubě si připravíme přílohy k masu, knedlíky bramborové či houskové a dušené kysané zelí.

Poznámka: výpečky můžeme dělat i z jiných druhů masa - vepřového bůčku nebo naopak z krůtího stehna.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".