Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Perníkové sušenky
(ZKo)
recept číslo: 3572
pernsuse.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

280 g hladké mouky
1 kypřící prášek do perníku
180 g cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
140 g másla nebo Hery

Na potření:
1 vejce

Na ozdobení:
balíček půlených mandlí
 

Postup

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, kypřicí prášek do perníku, cukr a vanilínový cukr. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a vypracujeme ručně hladké těsto. Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto o tloušťce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

Sušenky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Doba pečení: asi 12 min.

Sušenky necháme vychladnout a uložíme do uzavíratelné nádoby.“
Varianta 2 - viz fotografie:

280 g hladké mouky, 180 moučkového cukru, 1 vejce, 140 g tuku, vanilínový cukr, 1 lžíce perníkového koření,
Ušleháme vajíčko s cukrem, pak vmícháme mouku promísenou s kořením a nakonec zapracujeme tuk. Hotové těsto dáme na cca půl hodiny do lednice . Pak těsto rozdělíme na několik dílů a vyválíme na 4 mm. Během vyvalování plát těsta zlehka podsypáváme hladkou moukou. Formičkami vykrájíme tvary. Peče se na 165 C cca 12 min s použitím pečícího papíru.

Názory čtenárů

Zkusím je.
tralala dne 19.3.2018 12:37:22
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".