Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí koule
(vde)
recept číslo: 3564
krutikoule.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
200 g malých žampionů
sůl
mletý pepř
muškátový květ
kukuřičné lupínky
olej
 

Postup

Jde o velmi jednoduchý a časově nenáročný recept. Krůtí maso osolíme a okořeníme. Můžeme použít muškátový květ a mletý pepř, nebo třeba oblíbenou směs koření. Krůtí maso nemá výraznou chuť, takže je lepší okořenit trochu více. Maso s kořením dobře promneme rukama. Žampionům odřízneme nožičky a očistíme je ubrouskem. Místo žampionů můžeme použít k naplnění i růžičkovou kapustu, ale ta se musí předem vařit asi 10 minut v horké osolené vodě a nechat vychladnout.

Polévkovou lžící nabereme mleté maso a zabalíme do něj žampion. Pracujeme mokrýma rukama, maso se mnohem lépe formuje. Každou masovou kouli obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích a vložíme do zapékací misky nebo na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě rozpálené na 180 st. C asi 25 minut. Po této době vyndáme jednu kouli a opatrně rozřízneme, abychom se přesvědčili, že je maso upečené.

Podáváme s dresinkem podle chuti a s čerstvou zeleninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".