Jde o velmi jednoduchý a časově nenáročný recept. Krůtí maso osolíme a okořeníme. Můžeme použít muškátový květ a mletý pepř, nebo třeba oblíbenou směs koření. Krůtí maso nemá výraznou chuť, takže je lepší okořenit trochu více. Maso s kořením dobře promneme rukama. Žampionům odřízneme nožičky a očistíme je ubrouskem. Místo žampionů můžeme použít k naplnění i růžičkovou kapustu, ale ta se musí předem vařit asi 10 minut v horké osolené vodě a nechat vychladnout.
Polévkovou lžící nabereme mleté maso a zabalíme do něj žampion. Pracujeme mokrýma rukama, maso se mnohem lépe formuje. Každou masovou kouli obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích a vložíme do zapékací misky nebo na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě rozpálené na 180 st. C asi 25 minut. Po této době vyndáme jednu kouli a opatrně rozřízneme, abychom se přesvědčili, že je maso upečené.
Podáváme s dresinkem podle chuti a s čerstvou zeleninou.