Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. Také chilli papričku bez semínek pokrájíme najemno. Přidáme hořčici, kečup, worcesterskou omáčku, pivo a sůl a promícháme. Z vepřové panenky nakrájíme medailonky a lehce je naklepeme. Vložíme je do marinády a necháme je v chladnu alespoň tři hodiny proležet.
Před vlastní tepelnou přípravou medailonky vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu kostičky cibule a necháme okapat. Rychle je opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, pak je podlijeme zbylou marinádou a velmi krátce (tj. asi 4 minuty) podusíme.
Podáváme třeba se šťouchanými bramborami nebo s malými bramboráčky. Doplníme čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka: Z uvedených surovin se zdá, že maso bude velmi pálivé, ale není tomu tak. Mají pouze jemně pikantní chuť.