Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Domácí sekaná
(vde)
recept číslo: 356
debrese.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1000 g vepřové krkovičky
500 g hovězího masa
200 g uzeného bůčku
4 vejce
1 debrecínský párek
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky majoránky
3 rohlíky
několik lžic strouhanky
 

Postup

Předem upozorňuji, že jde o dávku asi tak pro deset strávníků! Protože je však tato sekaná výborná i studená, neváhejte a vyzkoušejte. Maso si však v uvedeném poměru radši nechte umlet u řezníka, ušetříte tím dost práce, zvlášť, když nemáte elektrický mlýnek na maso.
Předem (asi dvě hodiny) si namočíme do vody rohlíky. Dvě vejce si uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený se solí a pepřem, majoránku a dvě syrová vejce. Rozmočené rohlíky vymačkáme a spolu se třemi lžícemi strouhanky vmícháme do mletého masa. Rukama sekanou dobře propracujeme (sekaná má dostat důkladně naplácáno, aby se maso dobře spojilo!). Na válu si rozprostřeme alobal, přeneseme na něj zpracované mleté maso a rozválíme ho na silný plát. Na něj doprostřed položíme postupně párek a oloupaná vařená vejce. Pomocí alobalu dobře zavineme, vytvoříme dvě šišky sekané a posypeme je strouhankou, kterou rukou ještě trochu přitiskneme. Do pekáče dáme na dno asi jeden centimetr vody, vložíme šišky sekané, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě asi hodinu a půl. Občas kontrolujeme a případně podléváme vodou. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme, aby vznikla křupavá kůrčička. Podáváme teplé s bramborem, bramborovou kaší či bramborovým salátem nebo studené s chlebem, pečivem a kyselou okurkou.

?

Názory čtenárů

nemá chybu
beduín dne 17.7.2010 23:23:35
a co se stalo s tou cibulí ? :-))
dne 2.3.2008
a na obrázku je to jen chleba? kde jsou ta vejce a párek v té sekané?
dne 22.1.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".