Vinnou klobásu rozdělíme na 6 stejně dlouhých kousků, z každého vytvoříme spirálu a upevníme ji párátkem nebo špejlí. Takto připravené porce klobásy lehce po obou stranách opečeme na pánvi a přesuneme do zapékací misky.
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na stejnou pánev dáme dvě lžíce oleje a orestujeme na ni cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak, trochu soli, mletého pepře a tymiánu. Kdo má rád ostřejší, může přidat i jemně posekanou chilli papričku. Nakonec zalijeme černým pivem, promícháme, trochu prohřejeme a touto směsí zalijeme klobásy připravené v zapékací misce.
Vložíme do trouby a pečeme při 180 st. C asi 15 minut. Klobása zůstane hezky šťavnatá a při troše štěstí nepraskne.
Podáváme s bramborami či se šťouchanými bramborami nebo s čerstvým chlebem.