Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vinná klobása zapečená s černým pivem
(vde)
recept číslo: 3551
zapecepik.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vinné klobásy
1 cibule
3 stroužky česneku
250 ml černého piva
malý rajčatový protlak
trochu oleje
tymián
mletý pepř
sůl
 

Postup

Vinnou klobásu rozdělíme na 6 stejně dlouhých kousků, z každého vytvoříme spirálu a upevníme ji párátkem nebo špejlí. Takto připravené porce klobásy lehce po obou stranách opečeme na pánvi a přesuneme do zapékací misky.

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na stejnou pánev dáme dvě lžíce oleje a orestujeme na ni cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak, trochu soli, mletého pepře a tymiánu. Kdo má rád ostřejší, může přidat i jemně posekanou chilli papričku. Nakonec zalijeme černým pivem, promícháme, trochu prohřejeme a touto směsí zalijeme klobásy připravené v zapékací misce.

Vložíme do trouby a pečeme při 180 st. C asi 15 minut. Klobása zůstane hezky šťavnatá a při troše štěstí nepraskne.

Podáváme s bramborami či se šťouchanými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".