Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a necháme v celku. V misce smícháme teriyaki omáčku s medem, nasekanou chilli papričkou a polovinu nastrouhaného čerstvého zázvoru. Maso vložíme do marinády, obalíme a necháme v chladnu odležet asi 4 hodiny.
Vlastní příprava je velmi jednoduchá. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a marinovaná kuřecí prsa rychle opečeme ze všech stran. Předáme do zapékací misky, zalijeme zbytkem marinády a vložíme do trouby rozehřáté asi na 180 st. C. Necháme tam asi 15 minut, podle potřeby podléváme marinádou, maso by se nemělo vysušit.
Po vyjmutí z trouby maso udržujeme v teple, před podáváním ho nakrájím přes vlákno. Ke zbytku marinády přidáme pokrájený česnek a nudličky zázvoru. Promícháme, necháme lehce zredukovat. Ke konci přidáme ještě kousky nakrájené červené papriky. Touto omáčkou polijeme pokrájené maso na talíři.
Podáváme třeba se šťouchanými bramborami, nebo s rýží.