Začneme přípravou špenátové náplně a zároveň dáme vařit ve slupce dobře omyté brambory. Částečeně rozmražený špenát dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Cibulku pokrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme lžíci polohrubé mouky a osmahneme dorůžova. Přidáme ke špenátu a společně provařujeme. Česnek prolisujeme a pak ještě rozetřeme se solí a přidáme ke špenátu. Zamícháme, špenát odstraníme a necháme vychladnout. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, krupici a mouku a vypracujeme rukama hladké těsto na obvyklé bramborové knedlíky. Do velkého (a širokého) kastrolu si dáme vařit vodu - osolíme 1 rovnou polévkovou lžící soli. Na pomoučeném vále si vyválíme z bramborového těsta silnější plát, který do poloviny potřeme zchladlým špenátem. Bramborové těsto pečlivě zavineme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu), všechny okraje k sobě řádně přitiskneme a vzniklou bramborovou roládu se špenátem zavážeme do ubrousku, ve kterém ji budeme vařit. Opatrně ji vložíme do vařící vody v kastrolu. Vaříme asi 25 minut. Poté opět opatrně vyjmeme, odstraníme ubrousek a rozkrájíme na plátky. Servírujeme v poměru na jednu porci masa 2 až 3 plátky špenátového knedlíku. Je to dobré a vypadá to velmi efektně.
?