Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po všech stranách osolíme. V misce rozšleháme med, citrónovou šťávu, sojovou omáčku, rýžový ocet a dva prolisované stroužky česneku. Do vzniklé směsi dáme stehna a promícháme je tak, aby se pořádně obalila.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a stehna na něm rychle po všech stranách opečeme. Předáme je do zapékací misky, přidáme 6 oloupaných stroužků česneku v celku, přelijeme asi polovinou zbylé medové směsi a vložíme do trouby rozehřáté asi na 190 st. C. Pečeme asi 40 minut, dokud stehna nejsou propečená. Během pečení je alespoň jednou otočíme.
Zbytek medové směsi předáme do malého kastrolku, přivedeme k varu, ztlumíme příkon tepla a necháme jen probublávat. Mícháme. Musí trochu zhoustnout a zredukovat se.
Stehna podáváme politá připravenou omáčkou, s plátkem citronu a posypaná nasekanou jarní cibulkou.