Česnek oloupeme a prolisujeme. Z chilli papriček odstraníme semínka a velmi jemně je nasekáme. Přidáme všechny ostatní suroviny na marinádu a promícháme. Kuřecí maso můžeme pokrájet buď na delší proužky (potom je na grilovací jehlu navlékáme "vlnovkovitě") nebo na kousky vhodné na špíž. V misce maso smícháme s marinádou, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladna. Necháme marinovat minimálně dvě hodiny, ale lepší je přes noc.
Maso navlékneme na grilovací jehly (můžeme použít i špejle předem namočené ve vodě) a grilujeme po všech stranách. Během grilování potíráme zbytky marinády, do které jsme teprve teď přidali nasekanou hladkolistou petrželku.
Špízy mají překvapivě jemnou chuť s občasným návalem ostrosti. Doporučuji je konzumovat bez dresinku, na talíři stačí doplnit čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Tuto marinádu jsem vyzkoušela i na plátky vepřové krkovičky, chutnala také výborně.