Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí špíz s medovo-pivní marinádou
(vde)
recept číslo: 3541
kurespi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou

Marináda:
3 stroužky česneku
200 ml piva
3 lžíce medu
2 chilli papričky
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje

K podávání:
hrst hladkolisté petrželky

 

Postup

Česnek oloupeme a prolisujeme. Z chilli papriček odstraníme semínka a velmi jemně je nasekáme. Přidáme všechny ostatní suroviny na marinádu a promícháme. Kuřecí maso můžeme pokrájet buď na delší proužky (potom je na grilovací jehlu navlékáme "vlnovkovitě") nebo na kousky vhodné na špíž. V misce maso smícháme s marinádou, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladna. Necháme marinovat minimálně dvě hodiny, ale lepší je přes noc.

Maso navlékneme na grilovací jehly (můžeme použít i špejle předem namočené ve vodě) a grilujeme po všech stranách. Během grilování potíráme zbytky marinády, do které jsme teprve teď přidali nasekanou hladkolistou petrželku.

Špízy mají překvapivě jemnou chuť s občasným návalem ostrosti. Doporučuji je konzumovat bez dresinku, na talíři stačí doplnit čerstvou zeleninou.

Poznámka:
Tuto marinádu jsem vyzkoušela i na plátky vepřové krkovičky, chutnala také výborně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".