Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
(vde)
recept číslo: 3540
bulgurk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 ml bulguru
500 ml vody
300 g kuřecího masa (pečeného nebo grilovaného)
1 mrkev
1/4 brokolice
1/2 červené cibule
trochu oleje
sůl
 

Postup

Na tento recept můžeme s výhodou použít zbylé pečené nebo grilované kuřecí maso. Já jsem použila zbytky ze včerejšího kuřecího špízu, maso bylo krásně kořeněné, takže už jsem nepoužívala další koření.

Mrkev a brokolici vcelku jsem si předem trochu předvaříme (asi 2 minuty) ve slané vodě. Brokolici poté propláchneme ledovou vodou, zůstane jí pěkná zelená barva. Rozdělíme ji na růžičky, mrkev pokrájíme. Oloupanou cibuli překrojíme podélně na polovinu a poté nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, orestujeme cibuli, přidáme mrkev a brokolici a opékáme chvíli společně. Nakonec přidáme kousky kuřecího masa, lehce zamícháme a necháme minutku prohřát společně se zeleninou.

Bulgur zalijeme vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 7 minut. Potom ztlumíme příkon na minimum, přikryjeme pokličkou a počkáme až bulgur nabobtná a všechny tekutina se vstřebá. Vidličkou uvařený bulgur načechráme a lehce ho vmícháme do směsi zeleniny a masa.

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem (okurkovým, rajčatovým).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".