Rozpočet je asi na 6 až 8 porcí (záleží na tom, jak velká byla krůta!)
Z krůtího prsa si musíme udělat plát. Máme-li možnost, požádáme o to řezníka. Jinak opatrně rozřízneme krůtí prso podélně tak, aby zůstal plát masa v celku a byl stejnoměrně silný. Přes potravinářskou fólii ho lehce naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Jednu stranu plátu poklademe anglickou slaninou (hezky plátek vedle plátku). Cuketu rozřízneme podélně na čtvrtky, z papriky odstraníme jádřince a nakrájíme ji na tenčí dlouhé proužky. Cuketu a paprikové proužky narovnáme do řady na prostředek masa, přidáme po lžičkách Skyr a roládu pevně zabalíme. Upevníme ji potravinářskou nití.
Do pekáče na dno dáme plátky másla, vložíme roládu, snítky rozmarýnu a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme zhruba hodinu, pokud je třeba poléváme roládu tekutinou z pod masa. Pokud nám zbyla část papriky nebo cuketky, přidáme ji asi půl hodiny před dokončením k masu.
Po vyjmutí z trouby a částečném zchladnutí odstraníme z rolády niť a krájíme ji na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší.