Můžeme použít celé kuře, ale i kuřecí stehna (bez kostí i s kostí) či kuřecí prsa. Já jsem použila jsem kuřecí prsa s kostí, která jsem náhodou našla v Albertu. Maso rozporcujeme (na jednu porci počítáme 2 kousky. Na marinádu smícháme sójovou omáčku, nastrouhanou kůru z citrónu a citrónovou šťávu a lžíci cukru. Kousky masa obalíme v marinádě a necháme v chladnu marinovat nejméně dvě hodiny.
Mezitím si připravíme zeleninu. Červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. Dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Paličku česneku překrojíme na půlky, rovněž překrojíme omytý citrón. Do zapékací misky či pekáče přesuneme marinované kuřecí kousky, lehce osolíme. Mezi kousky masa umístíme půlky česneku a citronu a větvičky rozmarýnu. Na pánvi na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli a plátky česneku. Ke konci přidáme strouhanku a necháme trochu opéct. Touto směsí posypeme maso. Vložíme do trouby a necháme péct asi 45 minut při teplotě 200 st. C.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, na fotce jsou šťouchané s máslem a petrželkou. Maso na talíři doplníme plátkem citrónu.